neljapäev, 9. jaanuar 2014

Kõik, mis ei tapa...

...teeb tugevaks!

Hakkan (jälle) kiidusõnadega pihta, ma ei väsi kordamast kui hea raamat ikka see "Toidurevolutsioon" on.
Seal on seletatud kõik lahti, mida minusugune (kes kartis rasvu süüa) teadma peaks. Ei, mul pole veel raamat läbi aga ma loen, loen huviga (igaks päevaks natuke lugemist).

Enne praegust lühikest põllumajanduslikku aega olime jahimehed ja korilased. Teisisõnu sõime looduses leiduvat valmistoitu. Me küttisime loomi ja sõime neid. Me püüdsime kalu ja sõime neid. Me sõime kõike söödavat, mida loodusest korjata sai: mune, pähkleid, juurikaid, puuvilju ja muid söödavaid taimeosi.
Meie esivanemad ei söönud peaaegu üldse suhkrut ega puhast tärklist.
On  ju tõetera kusagil sees?

Järelduse tuleb teha, piirata süsivesikute söömist ja tärklist samuti ja suurendada rasvase toidu söömist.

 Lõigata porgand ja sibul väikesteks tükkideks, pruunistada pannil. Teisel pannil pruunistada võiga hakkliha(sea). Lisada ühele pannile kõik kokku ja maitsestada.
Siis võtta paprika seest seemned välja ja panna hakklihasegu paprika sisse ja siis otse ahju.



 

 








Keeda punapeet. Keedetud punapeet riivida. Lisada majonees ja küüslauguküüned.

2 viilu peekonit

Kotletid:  keedetud/ riivitud porgand, hakkliha ja muna+maitseained. Porgandit on pooleks või isegi rohkem kui hakkliha. Pätsikesed ahjuplaadile ja 200 kraadiga ahju küpsema.


Õhtusöögiks täna küps lõhe majoneesi ja juustuga, kõrvale värske salat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar